"Pauze"

Bij de voorbereidingen van deze reis dachten we dat het in het orkaan seizoen niet mogelijk was om in het Carieb te zeilen. Gaandeweg de tocht komen we er achter dat dit niet het geval hoeft te zijn. Onze verzekering geeft aan dat we van 1 juni tot 30 november onder de 13e breedte graad moeten zijn maar geeft verder geen beperkingen. Toch zijn de mogelijkheden beperkt tot het zuidelijke gebied dus gaan we alsnog een aantal maanden op Curaçao verblijven. Wel zullen we dan eerder verder gaan dan aanvankelijk bedacht.

Lees meer »

Een jaar onderweg

Ontelbare keren zijn we de Ketelbrug  onderdoor gevaren. Het is 4 juni 2022 als we onder begeleiding van de Weergaloos en de Beau Fort de Ketelbrug passeren . Het zal lang duren voordat we  deze brug in de tegengestelde richting  opnieuw passeren. We zijn na lang voorbereiden daadwerkelijk vertrokken voor een lange reis.

Lees meer »

Trouble in Paradise

Na 2 weken in Simpson Bay, Sint Maarten is onze buitenboordmotor nog steeds niet gemaakt en het gaat ook nog wel meer dan een week duren. Na een bezoek aan de dokter en medicatie lijkt de blessure van Annemiek wel de goede kant op te gaan. We hebben min of meer afgesproken op Antigua om daar vanaf 19 april de Antigua Classic Sailing Week te bezoeken. Het anker gaat dus weer uit de grond.

Lees meer »

Just Dominica

Toen we begonnen met schrijven van blogs heb ik nog gezegd; Ik ga niet iedere keer schrijven hoe geweldig het ene na het andere eiland is. En dat doe ik dan ook niet maar wil toch wel graag een uitzondering maken voor Dominica.

Lees meer »