Zuidwaarts via snel stromend water

Er zijn grofweg 2 manieren om naar Spanje te varen; eerst een stuk langs de zuid-Engelse kust naar Falmouth of eerst langs de Franse kust naar zuid Bretagne. Vanaf Falmouth is de windhoek vaak gunstiger  maar de oversteek naar A Coruña langer, vanaf zuid Bretagne is de oversteek  zo’n 60 uur maar is er wat minder vaak een goede windrichting om over te steken. Het is een beetje een kwestie van geloof en voorkeur en gezien onze voorliefde voor Frankrijk kiezen wij voor de route via zuid Bretagne.

Lees meer »

Afscheid

Een onvermijdelijk onderdeel van vertrekken is afscheid nemen. Dit start al in april. Het jaren lange abonnement bij Yoga studio Sana You wordt opgezegd en met  het einde van module 2 komt ook een einde aan de lessen Spaans die Gerco de laatste 2 jaar heeft gevolgd om toch iets van de Spaanse taal te begrijpen. Muchas gracias Eva voor de leuke lessen.

Lees meer »

De eerste 'Niet Werken' werkdag

Het is een hectische week. Op woensdag 4 mei is het Annemiek haar laatste werkdag en ook nog haar verjaardag. We eten ’s avonds gezellig met Joop en Peter en Jolanda komen nog een borrel drinken. Op donderdag is het de laatste werkdag van Gerco en o ja, het is natuurlijk ook nog 5 mei dus bezoeken we het bevrijdingsfestival voor o.a. Digi Dex en Typhoon.

Lees meer »

Kan dat zomaar?

Is een vraag die best wel vaak gesteld wordt. Vooral door niet zeilers. Mag je zo maar met een zeilboot de wereld over zeilen? Het antwoord is ja, dat mag en je hoeft aan vrij weinig eisen te voldoen.

Lees meer »

Ons bootjes verhaal

In 1992 kopen we ons eerste zeilbootje, een BM 16 m2. Het is een ex-verhuur boot met een aangepaste kiel voor ondiep water. In de winter knappen we de boot op in de loods in Zwolle. Nieuwe kiel, een nieuwe spiegel (-5 cm van de romplengte) en volledig kaal gehaald en opnieuw opgelakt, Vayrac wordt in het voorjaar van 1993 gedoopt.

Lees meer »