We gaan..... en nu?

Gepubliceerd op 31 maart 2022 om 22:18

Daar zitten we dan in een restaurant. Het is augustus 2019 en de beslissing is genomen, kriebels in de buik en nu.....?

Plannen gaan maken, wanneer, investeringsplaatje, huis wel of niet verkopen enz. Van alles gaat er door ons hoofd en wordt besproken. De focus komt te liggen op een vertrek in 2023. Dan hebben we nog 3,5 jaar om goed te sparen en onszelf en de boot voor te bereiden. Het budget wordt opgesteld en lijstjes worden gemaakt om vervolgens weer aangepast te worden, hier weer wat erbij, daar weer wat er af en zo gaat het voorlopig maar door.

In eerste instantie is het allemaal nog erg onwerkelijk tot we daadwerkelijk beginnen met klussen aan de boot. Havengenoten zullen af en toe vast wel gedacht hebben "waar zijn die nu allemaal mee bezig"? Naar buiten brengen dat we vertrekkers plannen hebben doen we nog maar even niet, stel dat het allemaal toch niet door gaat. 

Na het overlijden van Annemiek haar moeder komt er wat extra geld onze kant op wat geïnvesteerd wordt in één van de eerste klussen, het plaatsen van een ankerlier met nieuw anker+ketting. Mam zorgt er voor dat we goed geankerd liggen.

De afgelopen periode zijn er veel klussen uitgevoerd, groot en klein. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een watermaker en omvormer, zonnepanelen installeren, kotterstag met zwaar weer zeil, voetpomp met zoutwater kraan, extra lenspompen, een nieuw roer en nieuwe roerlagers, vervangen van de zee-reling en het maken van een doorstap, enz. Dit gaat zo nog wel even door en het lijstje is ook in het voorjaar van 2022 nog steeds niet volledig afgewerkt. 

De voorbereidingen gaan wel voorspoedig. De huizen markt is voor veel mensen een crime maar voor ons met deze plannen een zegen. Na nieuwe berekeningen besluiten we in het najaar van 2021 een jaar eerder te vertrekken. De stip op de horizon is Pinksterweekend 2022.

Eén van de voorwaarden om te vertrekken is dat we beide gezond en fit zijn. Met de huisarts hebben we een keuze gemaakt uit diversen onderzoeken om een beetje een beeld te krijgen hoe we er voor staan. Dit loopt niet helemaal vlekkeloos maar uiteindelijk zijn we half januari beide gezond verklaard. Het bord gaat in de tuin en de werkgevers worden ingelicht.

Het zal niemand verbazen dat het huis snel verkocht is en dat maakt de stap wel meteen erg definitief.

We hebben een uitgebreid sportmedisch onderzoek gedaan. Onze conditie is goed maar de kunst is wel dit zo te houden. Yoga en hardlopen worden weer wat stringenter opgepakt. De klussen gaan gewoon door, George Kniest wordt leeg gekocht en we gebruiken tijd om diverse cursussen te volgen. 

Hoe dichter bij het vertrek komt hoe spannender het wordt. 

Reactie plaatsen

Reacties

Liselotte
2 jaar geleden

Super stoer om jullie verhaal zo nog eens na te kunnen lezen. Ik ga jullie volgen! Stoer stel!

Hans Meijerink
2 jaar geleden

Tjongejonge wat een spannende onderneming!
We komen t.z.t even een borrel halen, uitzwaaien.
Veel succes met de voorbereidingen! Maar dat is jullie wel toevertrouwd, veelzijdigheid alom.
groetjes Elly en Ha ns

Marga
2 jaar geleden

Het vertrek komt nu toch wel heel dichtbij. Ik vind het fantastisch wat jullie gaan doen. Het afgelopen jaar hebben we al mee mogen genieten van jullie voorbereidingen aan schip en bemanning.
We gaan jullie volgen en hopen jullie ergens (op en tropisch eiland😉) te kunnen bezoeken.