Tussen 2 supermarkten

Tussen 2 supermarkten liggen de Windward Islands van het Caribisch gebied. Als je langer op reis bent draait veel om het beheren van de voorraad eten aan boord. We waren al gewaarschuwd dat boodschappen doen na de Canarische eilanden steeds moeilijker en duurder wordt. Dus slaan we op Gran Canaria voor ongeveer 3 maanden in, denken we! Al gauw blijkt dat die inschatting veel te laag is geweest. Gelukkig stoppen we nog in Suriname waar ze de supermarkt Choi’s hebben. Daar is alles te krijgen alleen zijn de prijzen extreem hoog. Toch maar de voorraad aanvullen en zo gaan we op weg naar het Carieb.

Lees meer »

Aan de overkant van de oceaan

Suriname is het eerste land wat we aan de andere kant van de oceaan aandoen. Onze aankomst bij de monding van de Suriname rivier is midden in de nacht. Om 4 uur ’s morgens laten we in de luwte bij Braamspunt het anker vallen. Na iets meer dan 13 dagen geluid en onrust in de boot is er dan plotseling de rust. De geluiden vanaf het land zijn meteen anders dan dat we gewend zijn en ook de wat vochtige zoetige geur van het oerwoud en de rivier zijn zeer kenmerkend.

Lees meer »

De oversteek

In MIndelo heerst een vertrekkers vipe. Bijna alle schepen die hier liggen zijn bezig zich voor te bereiden om de oceaan over te steken. Dagelijks vertrekken er dan ook wel een aantal schepen. Er liggen een groot aantal Nederlandse en Belgische boten. Tussen de voorbereidingen door wordt er nog een gezamenlijk Sinterklaasfeest georganiseerd. De eerste dagen liggen we voor anker in de baai en nemen we nog de tijd om een dag te wandelen op het buur eiland. Er wordt nog veel tijd besteed aan de laatste inkopen en de laatste checks aan de boot. Om het ons iets makkelijker te maken gaan we de laatste 2 dagen de haven in.

Lees meer »

Hasta Luego Europe, Hello World

Nooit zijn we met de boot verder geweest dan La Rochell. Nooit zijn we met het vliegtuig verder geweest dan de Canarische eilanden. De afgelopen maanden was er dus veel nieuw voor ons. Toch, zolang je nog in Europa bent loopt het allemaal nog wel een beetje zoals je gewend bent. Hoe anders wordt dat op het moment dat je Europa verlaat.

Lees meer »

Gaan we door of niet?

De Canarische eilanden zijn voor ons om verschillende redenen een mijlpaal. In 2004 besloten we op Gran Canaria, uitkijkend over het water, om onze eerste langere tocht van 3 maanden te gaan maken. Als we vele jaren later weer op Gran Canaria zijn (telkens met het vliegtuig) zeggen we tegen elkaar; “Wat zou het gaaf zijn als we hier ooit met onze eigen boot liggen”. En dan is het nu eindelijk zover. We zijn op de Canarische eilanden.

Lees meer »

Een maand met grote afstanden

We dachten er 90 uur over te doen. Uit eindelijk zijn we na 98 uur 476 mijl verder en valt het anker in de haven van Porto Santo. 4 dagen en 4 nachten op zee, het is onze langste tocht tot nu toe.

Lees meer »

Een maandje Portugal

Voor ons was het verschil tussen Frankrijk en Spanje groot. We zijn dan ook erg benieuwd hoe de cultuur shock zal zijn op het moment dat we de 40 mijl van Spanje naar de eerste Portugese haven hebben overbrugd. Al direct bij het binnen varen van Viana do Castello blijkt de Portugese kust echt iets anders te zijn dan de Spaanse Ria’s.

Lees meer »

Aan boord bij de Geisha

Het verschil tussen reizen en vakantie? Tijdens reizen gaat ook het dagelijks leven gewoon door. Al in onze voorbereidingen zijn we bezig geweest om zo veel mogelijk zelfvoorzienend te zijn. Niet alleen handig maar ook gewoon leuk om te doen en het geeft je meer vrijheid.

Lees meer »

Holiday in Spain

Na geland te zijn in A Coruña is het eerst even wachten op de reparatie van het stuurwiel en hebben we een paar dagen nodig om in Spanje te acclimatiseren maar daarna gaan we langzaam aan zuidwaarts, van Ria naar Ria.

Lees meer »

Golf van Biskaje

De Golf van Biskaje is een berucht vaarwater. Het ligt volledig open naar de Atlantische oceaan en in een zeer korte afstand loopt de diepte van 2500 meter  naar minder dan 200 meter. Dit kan onder de verkeerde omstandigheden huizen hoge golfen geven en dat is niet echt iets waar we op zitten te wachten.

Lees meer »