Tussen 2 supermarkten

Gepubliceerd op 3 maart 2023 om 03:40

Tussen 2 supermarkten liggen de Windward Islands van het Caribisch gebied. Als je langer op reis bent draait veel om het beheren van de voorraad eten aan boord. We waren al gewaarschuwd dat boodschappen doen na de Canarische eilanden steeds moeilijker en duurder wordt. Dus slaan we op Gran Canaria voor ongeveer 3 maanden in, denken we! Al gauw blijkt dat die inschatting veel te laag is geweest. Gelukkig stoppen we nog in Suriname waar ze de supermarkt Choi’s hebben. Daar is alles te krijgen alleen zijn de prijzen extreem hoog. Toch maar de voorraad aanvullen en zo gaan we op weg naar het Carieb.

Onze eerste Caribische eiland is Tobago. En we denken dat dit ook gelijke het meest authentieke eiland is geweest wat we voorlopig aan doen. Om in te klaren knopen we de landvasten vast in Scarborough. Dit is de hoofdplaats van Tobago, is niet echt mooi maar wel erg levendig met allerlei verkoop stalletjes langs de weg. Vers materiaal is nog steeds te verkrijgen, je betaalt er alleen fors voor, maar de “supermarkten” stellen al niet zo veel meer voor. Ook in de plaatsjes die we aandoen aan de noord-west kust van Tobago is van alles vers te koop maar we vragen ons wel af waar de lokale bevolking dit in vredesnaam van betaalt. Tobago is prachtig en samen met Geert en Judith van de Avalon huren we nog een dag een auto om het binnenland te verkennen.

Na uitgeklaard te zijn in Charlotteville varen we 80 mijl naar Grenada. Dit is een vrij groot, op zichzelf staand eiland en heeft ook een redelijk welvaart, in ieder geval  de Amerikanen die hier wonen of hun vakantieverblijf hebben. Als we in Prickly Bay aankomen schrikken we wel even van het aantal boten wat daar in de baai voor anker ligt. Het is lang geleden dat we met meer dan 20 boten ergens hebben gelegen. In de zuidelijke baaien van Grenada liggen er honderden.

Door de vele boten die hier liggen is dit na de Kaapverdische eilanden, Suriname en Tobago wel weer de eerste plek met goed gesorteerde watersport winkels en daar profiteren we van en vervangen onze accu’s.

We maken een paar mooie wandelingen in het binnenland, doen wat verschillende baaien aan en vertrekken dan naar Carriacou, wat ook nog tot de archipel van Grenada behoort. Hier klaren we uit en gaan naar St. Vincent en de Grenadines

De Grenadines zijn allemaal kleine eilandjes die je in 1 of 2 dagen te voet makkelijk verkent. Allemaal met een goed beschutte ankerbaai maar nergens is het meer makkelijk om je boodschappen te doen.

En als er dan al iets te krijgen is is het extreem duur. Enkele voorbeelden? 1 euro voor een tomaat, 15 euro voor de goedkoopste fles wijn, 6 euro voor 250 gram gehakt en 3 euro voor een kleine paprika. Gelukkig hebben we onze voorraad en nemen de prijzen van het vers materiaal dan maar voor lief. Wijn op het terras is bijna onmogelijk dus langzaam aan beginnen we steeds makkelijker bier en Rum Punch te drinken.

Van de Grenadines doen we o.a. Union Island, Mayreau, The Tobago Cays en Bequia. Met de bemanning van de Enna hebben we een gezellige tijd in o.a. Chatham Bay op Union Island. De Tobago Cays is toch wel één van de hoogtepunten van dit gebied. Dit is het snorkel paradijs van de Grenadines. En nu we dit stuk gepasseerd zijn kunnen we ook wel beamen dat dit één van de mooiste plekken was om te snorkelen tot nu toe.

De Tobago Cays zijn 3 hele kleine eilandjes die achter een groot buiten rif liggen. Om de natuur te beschermen mag je er niet ankeren maar moet je een mooring oppakken. We liggen mooi beschut achter één van de eilandjes en we snorkelen voor het eerst tussen de zeeschildpadden.

Ook met onze hoeveelheid tijd kun je niet alles zien en slaan we dus eilandjes als Petit Martinique, Mistique en Canouan over. St. Vincent doen we alleen aan om uit te klaren. Als we de mogelijkheid krijgen willen we hier nog wel een keer wat langer stoppen. Vanaf het water ziet het eiland er prachtig ruig uit.

Maar ja, onze voorraden beginnen al weer aardig op te raken. En Martinique met zijn Franse supermarkten lonken. Maar voor dat we daar zijn stoppen we eerst nog op Saint Lucia. In het zuiden van het eiland is de vulkanische natuur prachtig en genieten we o.a. van watervallen met warm water. In het noorden van het eiland ligt Rodney Bay, de plats waar de ARC (Atlantic Ralley for Cruisers) aankomt na de oversteek vanaf Gran Canaria. Hier hebben we al zoveel over gehoord en gelezen dat we daar stoppen om rond te kijken en uit te klaren.

Hello Martinique! Na een pittige dagtocht waarin we samen opvaren met de Escapade van Lennert en Marieke verlaten we voor even het Carieb en komen aan in Frankrijk. Want zo voelt het echt. Niet alleen omdat het Franse gastenvlaggetje weer in het want gaat maar alles ademt meer Frankrijk dan Carieb. Niet dat we dat op dit moment heel erg vinden want we houden erg van Frankrijk en zijn blij dat we weer los kunnen gaan in de supermarkt. Onze voorraad en budget hebben de afgelopen periode doorstaan maar hebben alle twee ook zo’n beetje de bodem bereikt. Europese prijzen of iets daar boven zijn voor ons nu even een verademing.

We hopen geleerd te hebben en schatten de periode tot aan de volgende fatsoenlijke supermarkt in op ongeveer anderhalve maand dus we laden de boot weer vol.

Reactie plaatsen

Reacties

Marlies Eikenaar
een jaar geleden

Het was weer mooi om jullie verslag te lezen.
Boodschappen doen voor 1 week vind ik al een ellende...aan het einde van de week heb ik altijd 1 of 2 dagen" niks meer in huis"😉
De boodschappen hier zijn ook fors duurder geworden overigens.
Prachtige foto's ook weer! Ik vind het zo leuk om af en toe iets van jullie avontuur te lezen!
Geniet er nog van samen!

Henri Ringeling
een jaar geleden

Mooi verslag weer. En inderdaad, wat een prijzen bij jullie. Dan mogen wij hier onze handen dichtknijpen. Nederland is zo gek nog niet...
Behouden vaart maar weer...

Annette
een jaar geleden

Weer zo’n mooi verslag en je blijft leren😂
Gelukkig weer even vooruit met de voorraad !
Heerlijke zonovergoten foto’s, hier begint de lente ook dichterbij te komen🥰volop crocussen en narcissen! Geniet lekker verder👍

Marga
een jaar geleden

Mooi verslag weer met prachtige foto’s.
Fijn dat jullie weer hebben kunnen provianderen.
Het lijkt mij wel lastig voor 6 weken inkopen🤔

Jan Huberts
een jaar geleden

Wat een pracht avontuur hebben jullie tot nu toe. Prachtige eilanden en baaien. Wat een feest. Geniet lekker verder. Groet Heleen en Jan

John Frederiks
een jaar geleden

Prachtig om weer te lezen, mooie foto’s zeker die van jullie eigen Geisha onder zeil.
Verder weer genieten in de Carib😎☀️

Desiree
een jaar geleden

Leuk hoor, om van jullie fijne leventje te horen ... beetje jaloers op die blauwe zee en tropische sferen. Geniet ervan! Groetjes uit Ketelhaven.

Dhyana
een jaar geleden

Hoi annemiek en Gerco, leuk om een stukje mee te reizen in al die bekende namen…wat zou ik graag weer eens snorkelen daar…heel veel reis plezier en liefs dhyana