Afscheid

Gepubliceerd op 6 juni 2022 om 17:19

Een onvermijdelijk onderdeel van vertrekken is afscheid nemen. Dit start al in april. Het jaren lange abonnement bij Yoga studio Sana You wordt opgezegd en met  het einde van module 2 komt ook een einde aan de lessen Spaans die Gerco de laatste 2 jaar heeft gevolgd om toch iets van de Spaanse taal te begrijpen. Muchas gracias Eva voor de leuke lessen.

Annemiek heeft op 4 mei haar laatste werkdag met koffie en gebak. Voor de collega’s niet voldoende om definitief afscheid te nemen en dus volgt op 12 mei nog een borrel met eten in Hardenberg.

Op 5 mei is er een gezamenlijke lunch van het Service Kantoor en de CIR vestiging in Zwolle. De “freubelclub” heeft een prachtig cadeau in elkaar gezet met o.a. gastenvlaggetjes en een mooie lamp voor in de kuip tijdens de warme maar donkere avonden die we tegemoet gaan.

Dan is het tijd om afscheid te nemen van al onze spullen. We zijn al een aantal jaren aan het ontspullen dus denken het huis makkelijk in 3 dagen leeg te kunnen hebben. Dat valt tegen, pas 6 dagen later is het huis leeg en is de inboedel vergeven aan familie, vrienden, Kringloop Zwolle of de ROVA. Het lege huis voelt niet meer als ons huis. De overdracht op 20 mei aan de nieuwe bewoonster doet ons dan ook minder dan dat we verwacht hadden. Per slot van rekening hebben we er toch 30 jaar met veel plezier gewoond.

De laatste 3 weken leven we aan boord in Ketelhaven waar nog een forse klussenlijst afgewerkt moet worden. Het zijn drukke weken met overdag klussen en vaak ’s avonds de eerste afscheidsmoment van vrienden. We gaan op bezoek bij Carla en Rutger, uit eten met Margie en Dick, Monique en Pim komen eten en daarnaast de nodige praatjes en borrels op de haven.

Een week voor vertrek is er dan eindelijk de onvermijdelijke “vertrekkersborrel”. Natuurlijk willen we dat graag doen op de dijk bij Ketelhaven met uitzicht op de “Spirit of a Geisha” maar de weergoden gooien roet in het eten. Gelukkig kunnen we gebruik maken van het reeds jaren gesloten restaurant Lands End (bedank Hanneke voor de uitgebreide service).

Het wordt een gezellig en emotioneel samen zijn met (bijna) iedereen die ons dierbaar is. Veel ogen blijven niet helemaal droog tijdens de nummers die Cor zingt en speelt op zijn gitaar. Geen uitzicht op de “Spirit of a Geisha” maar wel op de Ketelbrug waar we een week later voor (voorlopig) de laatste keer onder door zullen varen.

Na een laatste week van afscheid van naaste familie en “Ketelhaven” met  borrels en etentjes volgt dan op 4 juni het daadwerkelijk vertrek uit Ketelhaven met veel scheepsgetoeter en zwaaien. De Weergaloos en de Beau4 begeleiden ons naar de Ketelbrug. Mijn god, wat zullen wij veel mensen gaan missen.

Al deze stappen van afscheid zijn onderdeel van een veel grotere vorm van afscheid. We nemen voorlopig afscheid van ons vertrouwde leventje, van het ritme en de regelmaat, van de bekende gang langs o.a. Stadsbakker, Wijnhandel en Het Konkeltje, van onze veilige haven (letterlijk en figuurlijk) en het voorspelbare van morgen.

 

Kortom; we nemen afscheid van ons oude leven en gaan het grote onbekende tegemoet.

Reactie plaatsen

Reacties

Nanda
2 jaar geleden

Ik wens jullie alle goeds, heel veel geluk en plezier bij dit bijzondere avontuur. Kijk er naar uit om het te volgen. Een behouden vaart!

Vincent
2 jaar geleden

Wens jullie een behouden vaart toe met vele mooie belevenissen die op jullie pad gaan komen. Geniet ervan.👋

Laura Withaar
2 jaar geleden

Wat ontzettend gaaf.. een opluchting? Een hele voorbereiding en dan is het moment aangebroken.. heel veel plezier en succes gewenst 😍

Fleur de Lis
2 jaar geleden

Veel geluk, veel plezier, veel gezondheid en veel goede wind!!!

Marga en Cor
2 jaar geleden

And when nobody is around, you’re surrounded by horizons, and there the life you have found😊

Rinske
2 jaar geleden

Het avontuur is begonnen! Dit is nog maar het begin….. Succes en geniet! Ik ben benieuwd naar de updates.

John en Carola
2 jaar geleden

Heel veel succes, behouden vaart en vooral genieten! Wij zullen jullie zeker gaan missen maar kijken uit naar alle verhalen en avonturen die we in de blogs zullen volgen.

Bert en Gerrie
2 jaar geleden

Veel geluk, genieten, goede wind en behouden vaart.
We zullen jullie missen, maar wie weet ......
En we verheugen ons op de volgende blogs.

Jules en mieke van de Goelyo
2 jaar geleden

Net jullie vertrek gemist, maar dan nu toch nog een fantastisch avontuur gewenst!! We blijven jullie volgen en zullen zeker een beetje mee genieten van jullie droom.

Danielle en Rik
2 jaar geleden

Beste mensen! Heel veel plezier, gelukkig en voorspoed op deze mooie reis! Het ga jullie goed.
Lieve groet,
Danielle en Rik

Henri & Anja
2 jaar geleden

Dilleweg 16 wenst jullie een geweldige en fantastische ervaring. We blijven heel benieuwd naar wat het jullie allemaal gaat brengen! Behouden vaart!!

Silvia Benink
2 jaar geleden

Mooie symboliek..... De klep gaat voor jullie open en sluit een heel vertrouwd stukje voor jullie af. Maar het mooie van beweegbare bruggen zit 'em in dat beweegbare!!! So no worries... Hij opend gewoon weer als jullie het er naar hebben! (misschien hebben ze ondertussen wel een tunnel gegraven🤣😁) en scheuren jullie ooit zomaar het ketelmeer weer op! Hoe dan ook.... Enjoy life and sail on!!!
Behouden Vaart! Gr van ons.

Greta de Jong-Postma
2 jaar geleden

Wens jullie een prachtige reis toe met veel indrukken en bijzonderheden en fantastische vergezichten.

Michael Rutten
2 jaar geleden

Bon Voyage!!
Zoals eerder gememoreerd, ontzettend gaaf dat jullie de stap nemen om het min of meer onbekende tegemoet te treden. Niets anders dan respect, ontzag en toch een klein beetje jaloezie...;)
Veel geluk samen. Ik kijk uit naar de reisverslagen!

Annette
2 jaar geleden

Hoi Annemiek en Gerco!
Jullie beginnen aan een geweldig avontuur! Heel veel respect en we wensen jullie een behouden vaart , heel veel plezier en ook veel geluk!!😘

Peter van Nek
2 jaar geleden

Gerco en Annemiek, een goede reis, heel veel plezier en mooie indrukken. Hartelijke groet Peyer en Safien

Dineke
2 jaar geleden

Beste Gerco en Annemiek,
Heel veel plezier met alles. Proost op jullie en zoals Eva het ons leerde: Salud, dinero y amor

Petra van Dijken
2 jaar geleden

Wat een avontuur! Alle goeds onderweg en ik ben heel benieuwd naar jullie belevenissen!
Groet, Petra

Martine Wijnveen
2 jaar geleden

Dank voor de fijne samenwerking en op naar jullie onbekende, nieuwe avonturen. Veel geluk.

Jolanda
2 jaar geleden

Heel veel plezier met deze fantastische reis. Ik ga jullie volgen!

Carla
2 jaar geleden

Heerlijk om jullie verhalen te lezen en zo fijn om jullie nog gezien te hebben! We wensen jullie een prachtige reis toe met veilige meters (zal wel geen zeilterm zijn ;-)). Hoe'st in Spanje?

Kus, Rutger, Carla en Kate-Riley