De eerste 'Niet Werken' werkdag

Gepubliceerd op 10 mei 2022 om 21:28

Het is een hectische week. Op woensdag 4 mei is het Annemiek haar laatste werkdag en ook nog haar verjaardag. We eten ’s avonds gezellig met Joop en Peter en Jolanda komen nog een borrel drinken. Op donderdag is het de laatste werkdag van Gerco en o ja, het is natuurlijk ook nog 5 mei dus bezoeken we het bevrijdingsfestival voor o.a. Digi Dex en Typhoon.

 

Op vrijdag is het voor ons gewoon een vrij vrijdag zoals altijd. Op de ochtend hebben we een afspraak met de apotheker voor onze boord apotheek (het zijn maar 2 kratten vol), ’s middags halen we ons nieuwe grootzeil op in Makkum om daarna ’s avonds heerlijk met Hans en Marjolein te eten bij Het Pestengasthuis.

Het is weekend.

Op zaterdag hebben we Havendag op Ketelhaven met overdag diverse  activiteiten en een gezellig feest op de avond. Zondag varen we onze eerste mijlen van dit seizoen zoals meestal naar Enkhuizen en met een stevige noordwesten wind wordt het ook een ouderwets stevige tocht maar wel heerlijk gezeild.

 

En dan is het plotseling maandag ochtend.

De boot ligt voor anker in de kom bij Enkhuizen en wij zitten heerlijk in het zonnetje met een kop koffie en onze ontbijtje. Het is zo ver, we hoeven ons niet meer te melden op het werk; dit is voorlopig onze start van de dag en ons werk. Een situatie waar we beide  nog niet zo goed van weten wat we er mee moeten maar de dag is snel gevuld met allerlei kleine klusjes aan de boot.  Eén ding is zeker, dat is geen straf bij 23 graden, weinig wind en een strak blauwe hemel. Hier kunnen we vast wel aan wennen.

Met Pasen is de boot nog even een periode uit het water geweest voor de laatste grote klussen.  Ook in deze week werden we al getrakteerd op ideaal klusweer. Achter de dijk in Lelystad was het uit de wind en in het zonnetje prima uit te houden. De grootste klus die we zelf nog moeten doen was het installeren van de windvaan stuurinrichting. Die lag al een paar maanden thuis maar omdat we er best wel een beetje tegen op zagen om hem te monteren werd dat langen tijd uitgesteld. Ondertussen hebben de vakmensen alle huiddoorvoeren en afsluiters die onder water zitten vervangen zodat die er ook weer even tegen kunnen. En dan natuurlijk nog het reguliere onderhoud als romp poetsen en antifouling aanbrengen op het onderwaterschip. Met dank aan de weergoden konden we de ‘Spirit of a Geisha’ met Koningsdag weer terug varen naar Ketelhaven.

Samen met het nieuwe grootzeil en de Bimini lijkt de ‘Spirit of a Geisha’ ondertussen al aardig op een vertrekkers boot.

Reactie plaatsen

Reacties

annemieke
2 jaar geleden

Heerlijk om te lezen! Het is nu nog even een drukke tijd voor jullie. Nog een paar weekjes en de rust kan voorzichtig indalen. Morgen verlossen wij jullie in elk geval weer van een meubelstuk ;-)

Ben
2 jaar geleden

Erg leuk om de laatste voorbereidingen mee te krijgen Gerco en Annemiek. Wat een prachtig avontuur gaan jullie tegemoet. Groet Ben en Gerda

John en Anne Kooyman
2 jaar geleden

Wij, de oude booteigenaren van de Spirit 41, gaan jullie volgen hoor! Maak er iets moois van.....

Peter
2 jaar geleden

heel veel succes met de laatste voorbereidingen en de reis. Leuk om jullie te kunnen volgen.
Hartelijke groet Peter

Annemiek
2 jaar geleden

Hoi Gerco en Annemiek,
Bedankt voor her kaartje.
Succes met de laatste voorbereidingen!

Henri Ringeling
2 jaar geleden

Fantastisch om over jullie avonturen te lezen. Ben heel benieuwd hoe het verder gaat en we blijven jullie volgen! Behouden vaart en de hartelijke groetjes van ‘de buren’ van Dilleweg 16!