Just Dominica

Gepubliceerd op 5 april 2023 om 04:28

Toen we begonnen met schrijven van blogs heb ik nog gezegd; Ik ga niet iedere keer schrijven hoe geweldig het ene na het andere eiland is. En dat doe ik dan ook niet maar wil toch wel graag een uitzondering maken voor Dominica.

Ieder eiland heeft zijn mooiheid en eigenheid. Toch springen er een paar eilanden boven uit en dat is voor ons zeker Dominica. Het eiland is volledig zelfstandig en heeft 5 jaar geleden zwaar te leiden gehad onder de orkaan Irma. Dat is zeker te zien, nog niet alles is hersteld en ik denk ook niet dat alles ooit hersteld wordt. Toch heeft de bevolking de draad weer opgepakt en ach, of er nu een raam zit of een gat dat maak in dit klimaat toch ook niet zo heel veel uit.

Roseau

Roseau

Roseau

Markt in Roseau

 

Het eiland is in alle opzichten kleurrijk. De mensen, de huizen en zeker ook de natuur. En vooral die natuur heeft een overweldigende  indruk op ons gemaakt. Dit alles is, door een simpele ziel als mij, niet echt met woorden te beschrijven dus ditmaal een blog welke voornamelijk uit foto’s bestaat.

Markt in Roseau

De hoofdplaats van Dominica is Roseau. De baai waar we hier liggen is erg open en daar door liggen we af en toe lekker te rollen met de boot. Een echt fijne ankerplek  is er niet dus gaan we aan een mooring liggen bij Sea Cat. Een mooi stekje vlak bij de dingy-steiger. Via deze organisatie is het ook mogelijk om excursies te doen op het eiland. We gaan dan ook een dagje op pad met Sea Cat himself.

van vrucht tot bijna chocolade

Freshwater Lake

Freshwater Lake

De dag voert ons over het zuidelijke deel van het eiland langs o.a. Freshwater Lake en de Trafalgar Falls. Onderweg stop Sea Cat tientallen keren om weer wat uit de natuur te plukken en ons te laten ruiken en/of proeven wat er allemaal langs de kant van de weg groeit.

Trafalgar Falls

Freshwater Lake

Trafalgar Falls

Een paar dagen later maken we samen met de bemanning van Calluna en Satisfaction  de wandeling op Dominica; de Boiling Lake Hike. Maar hoogte verschil van zo’n 300 meter  maar dit dan wel zo’n 3 keer op en neer in een wandeling van 3,5 uur heen en 3,5 uur terug.

uitzicht op heenweg

Valley of Desolation

Valley of Desolation

Boiling Lake

 

Via regenwoud naar de Valley of Desolation en dan nog een klein stukje naar de Boiling Lake zelf. Een zware maar prachtige wandeling. Vooral de Valley of Desolation is een surrealistisch landschap met overal stoom en borrelend water. De Boiling lake is het op 1 na grootte kokende kratermeer ter wereld. Helaas levert dat ook veel nevel op dus is het meer maar af en toe goed te zien.

Regenwoud

Valley of Desolation

Geen makkelijk pad

Geen makkelijk pad

In het noorden van Dominica ligt Portsmouth. Een beter baai om voor anker te liggen maar de sfeer in het dorp is een stuk minder dan in de hoofdplaats. Met de bemanning van .G en de Calluna maken we een boottripje op de Indian River. Een mooi stukje de Mangrove in waar een deel van de film Pirates of the Carabbean  is opgenomen.

 

Een dag later is de Hollandse enclave uitgegroeid tot 6 boten en wordt er gezamenlijk deel genomen aan een georganiseerde BBQ. De aankondiging “All you can eat en drink” is niet helemaal waar want in de loop van de avond is toch echt wel alle rumpunch op. Het was gezellig!

We sluiten ons verblijf op Dominica af met een laatste wandeling in de overweldigende natuur. We lopen een kleinstukje van het wandelpad dat in 15 tracks over heel Dominica heen loopt. Dominica is een prachtige zeil bestemming maar ook voor wandelaars meer dan de moeite waard.

Waitikubuli National Trail

Waitikubuli National Trail

Inmiddels zijn we al weer een paar stappen verder en liggen we voor anker in Simpson Bay, Sint Maarten. Wat fysieke problemen en problemen met de buitenboordmotor van de bijboot  zorgen er voor dat we hier even geparkeerd liggen.  En ach, er zijn beroerdere plekken om je tijd door te brengen.

Reactie plaatsen

Reacties

Nanda
een jaar geleden

Wat een prachtige foto’s, indrukwekkend om te zien. Hopelijk zijn jullie en het materieel snel hersteld en kan het grote avontuur weer verder gaan.

Martine Wijnveen
een jaar geleden

Wow prachtig zeg. Leuk om te zien en Gerco nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag want dat was 1 april als ik t goed heb.

Hans en Corrie
een jaar geleden

Wat een mooie reis, mooie foto’s, veel plezier gewenst

Marga
een jaar geleden

Fijn dat we weer een stukje mee mogen reizen.
Snel herstel van bbm en lijf. 😘

Peter
een jaar geleden

Wat een leuk verslag en vooral mooie foto's. Vraag mij af: hoe kom je ooit weer terug in de "normale wereld"😁

Joop
een jaar geleden

Goed bezig daar. Mooie
foto’s. Groet van de Amer💪💪⛵️😘

Fleur de Lis
een jaar geleden

Prachtig zeg!! Jammer dat wij dit eiland niet konden bezoeken 2 jaar geleden!!

elly
een jaar geleden

prachtig!! Gerco, alsnog gefeliciteerd!

John
een jaar geleden

Onwijs gaaf die natuur, nog indrukwekkender dan Suriname.
Mooi om mee te genieten..

Cor
een jaar geleden

Ik ben er 42 jaar geleden s'nachts langs gevaren en heb er niets van gezien:)

Rinze de Jong
een jaar geleden

Prachtige foto's als uit een brochure van een touroperator. Heerlijk om te zien. Goede vaart verder.

ben
een jaar geleden

Prachtige foto's. Jaloersmakend 😄

Cora en Ton
een jaar geleden

Prachtige foto's en bijzonder om overal Nederlandse zeilers te ontmoeten.

Dick en Desirée
een jaar geleden

fantastisch hoor, wat een mooie ervaringen! leuk ook om dit moois te delen met andere zeilers.