Trouble in Paradise

Gepubliceerd op 9 mei 2023 om 20:30

Na 2 weken in Simpson Bay, Sint Maarten is onze buitenboordmotor nog steeds niet gemaakt en het gaat ook nog wel meer dan een week duren. Na een bezoek aan de dokter en medicatie lijkt de blessure van Annemiek wel de goede kant op te gaan. We hebben min of meer afgesproken op Antigua om daar vanaf 19 april de Antigua Classic Sailing Week te bezoeken. Het anker gaat dus weer uit de grond.

Maho beach

Philipsburg

Gustavia, Saint Barth

 

Eerst zeilen we naar Saint Barth, 15 mijl opkruisen. Bij de hoofdplaats Gustavia gaan we voor anker. Geen buitenboordmotor dus het wordt roeien naar de kant om in te klaren. Het roeien gaat zwaar en de afstand is groot maar gelukkig gaan de inklaringsprocedure soepel. Een dag later gaan we met z’n tweeën naar de kant om het dorpje en omgeving te bekijken. Saint Barth is het eiland voor de jetset. Veel grote boten en duren winkels maar wel even leuk om door heen te lopen.

Gustavia, Saint Barth

De tocht naar Antigua is dusdanig lang dat het niet bij alleen daglicht kan. Daarnaast hebben we ook nog eens de wind min of meer tegen dus zullen we een aantal kruisslagen moeten maken. Tegen het middag uur gaan we anker op en hopen dan de volgende ochtend bij daglicht aan te komen op Antigua. De tocht loopt voorspoedig en het is nog niet licht als we Antigua naderen. We durven de aanloop niet aan in het donker dus varen op gepaste afstand een uurtje heen en weer voordat we voor anker gaan bij Jolly Harbour.

Voor Anker in Falmouth

Nelson Dock Yard

Vanaf hier zicht op de wedstrijd

Inmiddels zijn ook de Toubab, de .G, en de Avalon in de baai. De volgende dag stappen Judith en Geert van de Avalon bij ons aan boord om 3 dagen naar Falmouth Harbour te gaan en de Classic Regatta te kijken. Het aantal boten dat meedoet aan de Regatta is wat teleurstellend  maar de schepen die mee doen zijn prachtig om te zien.

 

Judith en Geert stappen na 3 dagen op de bus terug naar hun eigen boot en wij gaan anker op om naar de andere kant van het eiland te varen. We ankeren in de baai bij Green Island en liggen heerlijk rustig.

 

En dan gaat het mis!

Bloeiende agave op Green Island

Green Island

Bloeiende agave op Green Island

Ik zit op het voordek van de rust te genieten als Annemiek bij me wil komen zitten. Ze krijgt een pijnscheut in haar rug en voelt dat het niet goed is. De volgende dag is de pijn zo hevig dat ze amper nog kan bewegen. Zowel ik als Judith doen onderzoek en komen tot de conclusie dat het zeer waarschijnlijk  een hernia is. We besluiten de volgende dag het stuk naar Sint Maarten terug te varen. Daar kennen we de artsen en de Kliniek. Vroeg in de ochtend gaan we anker op en vaart Gerco de boot terug naar Sint Maarten terwijl Annemiek binnen plat ligt met erg veel pijn. In de nacht komen we aan bij Sint Maarten.

 

Helaas is het de dag er na Koningsdag maar vrijdag kunnen we naar de arts en is er een afspraak gemaakt voor een MRI 5 dagen later. Met wat aangepaste en opgehoogde medicatie is de pijn iets dragelijker. De MRI laat geen twijfel mogelijk; een forse hernia op niveau L3-L4. Voor als nog geen indicatie voor operatie. Aangepaste medicatie, veel rust en gedoseerd belasten wordt de strategie en dus voorlopig ook niet zeilen. Dit kan een aantal maanden gaan duren.

Prinses op de ert

Verplichte beweging

Gezondheid is het aller belangrijkste maar voor ons is ook de boot erg belangrijk, het is per slot van rekening onze woning. Sint Maarten ligt in het orkaan gebied dus hier kunnen we niet maanden blijven liggen. Ons doel was om rond 1 juni op de ABC-eilanden te zijn en dan een aantal maanden “rust” te nemen op Curaçao. Dat komt op zich dus mooi uit. De afstand van 460 mijl van af hier kost ons 3 á 4 dagen varen en die kunnen we dus niet samen zeilend overbruggen.

Peter en Jolanda zouden 24 mei op Martinique opstappen op om mee te varen naar Bonaire. Maar ook Martinique is voor ons geen haalbare kaart. Gelukkig kan de vlucht omgeboekt worden naar Sint Maarten en zien ze het ook nog zitten om met alleen Gerco de tocht naar Bonaire te maken. Wij zijn ze erg dankbaar voor alle moeite die ze willen doen.

Annemiek gaat met het vliegtuig naar Bonaire en stapt daar weer bij ons aan boord. Zo wordt er goed voor de gezondheid en de boot gezorgd. Voor Annemiek de uitdaging om 2 uren achter één te kunnen zitten om de vlucht vol te kunnen houden. Nu is dat ongeveer 20 minuten dus de belastbaarheid moet de komende weken nog wel iets opgebouwd worden.

En voor mij begint het oefenen in geduld. Het liefst zou ik in twee dagen de boot klaar maken en dan direct vertrekken zodat dit alles achter de rug is maar weet ook dat de nu gemaakte planning het beste is.

 

p.s. De buitenboordmotor is gelukkig inmiddels wel gemaakt.

Reactie plaatsen

Reacties

Liselotte
een jaar geleden

Lieve mensen,
Wat een verhaal, natuurlijk al even van het thuisfront mee gekregen wat er gaande was bij jullie. Wat schrikken Annemiek, maar wat fijn dat jullie lieve mensen in de buurt hebben die zo mee helpen! Ik duim voor een goede afloop zowel qua gezondheid als met de reis voor jou met de boot Gerco. Liefs, Liselotte.

Willem Brinkert
een jaar geleden

Hoi Gerco en Annemiek,
Wat een pech , zeg!
Naast pijnstilling en rust zou je bij het ziekenhuis kunnen vragen of er een anesthesioloog/pijnspecialist is die een wortelinjectie L3-4 zou kunnen doen met verdovingsmiddel en corticosteroiden. Vaak neemt hierdoor de pijn snel af.
Ik ben zelf pijnspecialist in Isala Zwolle en op onze pijnpoli doen wij dit 5 dagen per week.
Groet en sterkte,

Anneke en John
een jaar geleden

Een wereldreis is een fantastische uitdaging, veel valt te plannen maar het onverwachte is is niet te plannen. Gezondheid is een van de niet te plannen zaken! Gelukkig zijn er veel lieve mensen met jullie begaan waardoor ook deze uitdaging overwonnen kan worden. We leven met jullie mee en komen jullie op 24 juni op Curaçao bezoeken. We gaan er dan weer een mooi feestje van maken.

Dick en Desirée
een jaar geleden

tjonge wat een tegenvaller, Gerco en Annemiek! Maar wel heel fijn dat Peter en Jolanda jullie nu kunnen helpen, geluk bij een ongeluk ... sterkte en beterschap hoor! Bonaire is vast een goede plek om te herstellen. Hartelijke groetjes, Dick en Desirée

Sonja
een jaar geleden

Lieve Annemiek en Gerco, allemaal super verhalen en mooie foto’s. Nu toch een tegenvaller. Heel veel sterkte en jullie redden het samen wel. Geniet van de bijzonder mooie dingen. Liefs, Sonja

Helma Gravendeel
een jaar geleden

Annemiek wens ik een voorspoedig herstel toe. Er wordt een aardig beroep gedaan op jullie flexibiliteit om creatieve oplossingen te vinden voor wat op jullie pad komt. En hulp….wat kun je dat waarderen. Wijsheid gewenst en een hartelijke groet, Helma Gravendeel.

Cobi van der Schaar
een jaar geleden

Zoals echte zeilers leven, altijd een oplossing voor tegenvallers en goed zorgen voor mens en materiaal! Toppers en hopen dat jullie snel weer deze pijnlijke tijd achter de RUG hebben.

Mieke van Wesemael (Goelyo)
een jaar geleden

Hoi Gerco en Annemieke,
Wat een tegenvaller. Hopelijk verloopt het herstel voorspoedig. Heel veel sterkte - we duimen voor je Annemieke. Groetjes van ons beiden

Marco
een jaar geleden

Hallo,
Wat een verhalen en mooie foto’s. Leuk om mee te lezen. Ga zo door. Ben zelf inmiddels gescheiden en mijn lichaam stopt er steeds meer mee. Beetje lastig. Wens jullie alle gezondheid en voorspoed.
Groet Marco

Ben
een jaar geleden

Mooi weer zo'n update.
Balen voor jullie en met name voor Annemiek natuurlijk. Beterschap gewenst en tijd doet hopelijk wonderen voor haar. Mooie oefening in geduld kweken voor jou Gerco :-)

Groet, Ben en Gerda

Greta de Jong
een jaar geleden

Ben je amper een jaar onderweg en dan gebeurt dit met Annemiek. Joop houdt ons ook steeds op de hoogte. Zo komt er ineens na alle mooie verhalen en foto’s even een kink in de kabel maar hopen op een goed herstel. Zo’n sterk stel zal ook deze hindernis overwinnen.
Groetjes Rinze en Greta.

Gerard
een jaar geleden

Oei, wat een verhaal!! Beterschap Miekie. Ik hoop dat het mooie weer je helpt.

Dineke
een jaar geleden

Wat een pech voor Annemiek. Leuk om jullie avonturenreis te volgen. Hopelijk zijn jullie straks op Curaçao weer samen om de rust te pakken. Spoedig herstel gewenst en verder genieten

Dhyana
een jaar geleden

Hoi Annemiek en Gerco.. heerlijk om jullie verslagen te lezen en mee te reizen op die manier.. wat ontzettend sneu..pijn ..daar zat je nou niet op te wachten..ik hoop dat het jullie mooie reis niet al te veel verstoord…sterkte en beterschap gewenst..en nog veel reis plezier tussen de minder prettige momenten…liefs v ons dhyana en patrick

Cora en Ton
een jaar geleden

Wat sneu voor jullie en fijn dat er hulp onderweg is, beterschap en hopelijk toch kunnen genieten van Curaçao