Weer op pad

Gepubliceerd op 20 oktober 2023 om 05:04

3 maanden Curaçao geeft een ambivalent gevoel. Langzaam aan kom je een beetje in een dagelijks ritme. Best lekker na een jaar constant reizen. De weg naar de supermarkt 2 keer per week wordt een beetje een gewoonte en je hoeft in de supermarkt niet meer te zoeken naar producten. Dagelijks begint onze dag met een uurtje trainen voordat het te warm wordt gevolgd door ontspannen ontbijten. Na zo’n tijd weet je een beetje waar je het materiaal voor onderhoud kunt krijgen en zijn we bekent bij de Marina.

Op de ankerplaats wordt het steeds drukker met boten. De meesten blijven langere tijd liggen maar er zijn er ook die na een week of 2 weer vertrekken. Er worden veel dingen georganiseerd zoals een Full-moon dingy float, hamburger avond, feestje in Fuikbaai, duiksessies en gezamenlijk vroeg op de ochtend formule 1 kijken.

Ankerplek Spaanse water

Feestje in Fuikbaai

F1 in de kroeg

Daar tegenover staat dat het eiland leuk is voor 2 weken maar daarna heb je de meeste mooie plekken van het eiland wel gezien. En een wandeleiland is het al helemaal niet. Ook de grootte van de groep boten geeft ons af en toe een beklemmend gevoel. Op het Spaanse Water lig je veilig voor anker maar mooi is de baai niet en het water is niet echt helder. Zwemmen en snorkelen doen we dus elders. Het openbaar vervoer is niet echt goed geregeld dus liften we veel. Dit is voor dagelijkse activiteiten prima maar om het eiland verder te bekijken heb je toch echt een auto nodig. Hoe fitter we zelf weer worden des te meer komt de kriebel terug om verder te gaan.

Snorkelplek Tugboat beach

muurschildering Otrobanda

Onderwaterwereld

De laatste 2 weken staat de Geisha op de kant voor onderhoud. We hebben een gezellige tijd met Jeroen en Daan van de Challenger die ook op de kant staat en Geert komt na 3 maanden Nederland terug bij de Avalon.

Als we voor de laatste keer het Spaanse water verlaten hebben we allebei een zeer dubbel gevoel. We laten veel achter en moeten van veel mensen afscheid nemen maar zijn ook o zo blij dat we een periode af kunnen sluiten en Curaçao los kunnen laten.

Onze laatste stop op Curaçao is voor 1 nachtje de ankerplaats Bocca Santa Cruz in het westen van Curaçao. We hebben de hele baai voor ons zelf met glas helder water. Het anker wat op 9 meter diepte ligt kun je gewoon van boven af zien liggen. Het eerste tochtje van 25 mijl zit er weer op en het gevoel is goed. We hebben een makkelijke toch naar Aruba. Als een week later de weersomstandigheden gunstig zijn halen we het anker weer uit de grond voor een toch van 48 uur naar Colombia. 

kust van Colombia

We weten dat dit een lastig stuk is met onvoorspelbare wind en hoge golven. De bergen van Colombia zijn vlak bij de kust erg hoog en zorgen voor extreme valwinden, ook al is de windvoorspelling rustig. Na een mooi stuk zeilen krijgen we hier aan het begin van de tweede nacht mee te maken maar met een klein tuig is het goed te hanteren en stuurt de windvaan ons keurig richting Santa Marta, Colombia.

We waren zelf erg benieuwd hoe we ons zouden voelen als we weer op pad zouden zijn.

En gelukkig........ het voelt weer goed al is het nog wat onwennig.

Reactie plaatsen

Reacties

Michael
7 maanden geleden

Goed te vernemen dat jullie weer op weg kunnen naar 3 maanden!! Ben benieuwd naar de komende verslagen van jullie levensreis!

Jessica
7 maanden geleden

Ohh colombia!!! Zo benieuwd naar jullie verhalen!

jan van der zijden
7 maanden geleden

Leuk om jullie verslagen te lezen waarvoor bedankt.
Wij wensen jullie een goede en veilige reis.

Nanda
7 maanden geleden

Wat leuk dat jullie het avontuur weer voort hebben gezet. Geniet ervan!

dick de borst
7 maanden geleden

Ik begon jullie verhalen al een beetje te missen.
Maar gelukkig gaat het weer beginnen, neem ik aan.
Hopelijk mooie belevenissen.

Cora en Ton
7 maanden geleden

Fijn dat deze tocht weer goed is bevallen mooie nieuwe avonturen gewenst en behouden vaart

Jules en Mieke van Wesemael
7 maanden geleden

Weer veel plezier en ga er weer van genieten!

Henri Ringeling
7 maanden geleden

Geweldig dat jullie weer op weg kunnen! Ben heel benieuwd waar de Geisha jullie nog naar toe zal brengen. Heerlijk om te lezen! We blijven genieten.

Desirée
7 maanden geleden

Fijn om weer fit genoeg te zijn om verder te reizen en ook weer leuk om een nieuw stukje van de aarde te bezoeken! Hier is de herfst begonnen ..

Gerard
7 maanden geleden

Mooi verhaal en mooie foto’s. De opluchting druipt van de woorden. Veel plezier!

Greta
7 maanden geleden

Fijn dat jullie het avontuur weer voortgezet hebben. Colombia, wat weer een uitdaging. Fijne voorzetting vd tocht.

Marjolein
7 maanden geleden

Goede reis!

Dineke
7 maanden geleden

In Colombia kun je vast goed met spaans uit de voeten. Veel plezier!

Jacomijn
7 maanden geleden

Heb jullie verhalen gemist :) Leuk om ze weer te gaan volgen. Behouden vaart!

Edward
6 maanden geleden

Even geen tijd gehad om te lezen.
Maar het doet me vreugd te lezen dat het goed gaat,
En dat jullie weer op reis zijn.
Za het volgende verslag eerder lezen, want ik ben wel benieuwd hoe de reus verder verloopt