Gerco

In 1968 ben ik geboren in Zwolle en heb daar tot nu toe ook mijn hele leven gewoond en gewerkt.

Vanaf mijn zesde speelt water een belangrijke rol in mijn leven. Lang lig ik voornamelijk in het water. Wedstrijd zwemmen is jaren met veel toewijding mijn sport. De passie voor sport brengt mij op het CIOS in Arnhem. Met het zeilkamp in het tweede jaar van de opleiding wordt het vuurtje voor zeilen aangewakkerd. Na het voltooien van het CIOS volgt nog de opleiding tot fysiotherapeut.

Ook in mijn vak als fysiotherapeut speelt bewegen een grote rol. Jaren lang werk ik in de medische trainingstherapie en is mijn werkkamer dus voornamelijk een trainingszaal. Als ik in dienst kom van CIR revalidatie wordt het bureau steeds meer mijn werkterrein en worden vele uren achter de computer doorgebracht.

Misschien heeft deze verandering, van actief bezig zijn naar meer passief denkwerk achter de computer, er juist wel toe geleid dat er er een gevoel van onrust is ontstaan. Misschien is het ook wel gewoon een mid-life crisis maar in ieder geval is het weer tijd voor wat meer actie.

Het zeilen hebben we langzaam opgebouwd, zo ook het formaat van onze bootjes. Met de voorliefde voor klassieke schepen is ook het klussen aan bootjes altijd een belangrijk onderdeel van de hobby geweest. Hierdoor werd het een hobby voor zowel de zomer als de winter. Vele uren hebben we doorgebracht in de loods in Zwolle en daar plukken we nu de vruchten van. Niet alleen onze zeilervaring maakt dat ik deze uitdaging aan durf maar ook onze zelfredzaamheid wat betreft onderhoud geeft me het gevoel dit aan te kunnen. Of dit ook zo is zal in de loop van de tijd blijken.

 

Nieuwsgierig? Volg de komende jaren ons blog en je komt er van zelf achter.